Dental/CMD

Craniomandibulaire disfunctie, CMD voor de korte, is een ziekte van de kaak en betekent meestal pijn en beperkingen voor de getroffenen. Dit kan zo ver gaan dat het hele lichaam wordt aangetast. Daarom hebben wij bij schwa-medico speciale elektrostimulatieapparatuur ontwikkeld voor gebruik in de tandartspraktijk of thuis, die gebruikt wordt voor de behandeling van CMD en u kan ondersteunen in de therapie. Wat is CMD? CMD is de afkorting voor craniomandibulaire disfunctie. Dit betekent dat er storingen in het kauwsysteem aanwezig zijn. Deze omvatten aan de ene kant pijn, maar ook ontstekingen, slijtage-gerelateerde veranderingen, etc., die hun oorsprong vinden in het tijdruimtelijke gewricht. CMD kan zich op verschillende manieren manifesteren. Sommigen voelen alleen van tijd tot tijd een storende scheur in de kaak, anderen hebben spier- of aangezichtspijn of kunnen de kaak nauwelijks openen. Hoofdpijn, rugpijn of oorpijn kunnen ook een gevolg zijn van CMD.

Hoe kan CMD worden behandeld?

tandheelkundige tientallen cmd craniomandibulaire disfunctie kaakkraakpijn. Er zijn verschillende therapieën beschikbaar voor de behandeling van CMD. Deze omvatten elektrostimulatie, fysiotherapie, medicijn, oefeningen voor stressbeheer en nog veel meer.

elektrostimulatie

Speciale elektrostimulatie apparaten kunnen helpen bij de behandeling van CMD. Zachte elektrische impulsen worden gebruikt om pijn te behandelen en de spieren in de kaakgewricht, gezicht en nek-schouder gebied te ontspannen.

bijtblok

Een bijtsplinter kan ook worden gebruikt om CMD te diagnosticeren en te behandelen, spieren te ontspannen en pijn te verlichten.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn:

Wat te doen aan pijn?

U bent tandarts/therapeut? Hier vindt u onze Informatie voor artsen en therapeuten.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.