PTNS is de afkorting van Posterior Tibial Nerve Stimulation en is een niet-medicamenteuze behandeling bij een overactieve blaas (OAB).
Wanneer acute pijn optreedt, wijst dat er meestal op dat het lichaam te maken heeft met ziekte of letsel. Pijn heeft een belangrijke waarschuwingsfunctie voor uw lichaam. Acute pijn verdwijnt vaak wanneer de oorzaak van de pijn, bijvoorbeeld letsel, is weggenomen.

Nekpijn

Bijna iedereen kent het: een ondoordachte beweging met het hoofd of iets te lang op de tocht gezeten en plotseling is het gebeurd: het hoofd kan nauwelijks draaien – de nek doet pijn! Nekpijn is erg vervelend en is bij de meesten van ons wel bekend.
Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben en meer of minder schadelijk zijn. Als u last hebt van nekpijn, dan moet u deze laten onderzoeken door een arts.
Schouderpijn komt vaak voor en de oorzaken en behandelingsmogelijkheden zijn verschillend. Maar wat veroorzaakt schouderpijn? En welke behandelingsopties zijn er?
Schouder-armpijn komt meestal niet uit de regio waar de pijn zit, maar uit de cervicale wervelkolom. Het zogenaamde schouder-armsyndroom wordt daarom vaak aangeduid als cervicaal wervelkolom-syndroom, cervicobrachialgie of cervicobrachiaal syndroom (cervix = hals).
Het ellebooggewricht bevindt zich tussen de bovenarm (humerus) en de onderarm met de ellepijp (ulna) en het spaakbeen (radius). Deze botten vormen samen drie deelgewrichten die samen een gewrichtskapsel delen. Het gewricht tussen de bovenarm en de ellepijp is een scharniergewricht en zorgt ervoor dat de arm kan bewegen. Het gewricht tussen de bovenarm en het spaakbeen is een kogelgewricht die er vooral voor zorgt dat de onderarm en de hand kunnen draaien. Het gewricht tussen de ellepijp en het spaakbeen bij de elleboog is ook bij deze draai betrokken.

Polspijn

Het polsgewricht is het gewricht tussen het spaakbeen en de handwortelbeenderen (articulatio radiocarpalis, ‘proximaal polsgewricht’) en het gewricht tussen de beide rijden handwortelbeenderen (articulatio mediocarpalis, ‘distaal polsgewricht’). In de ruimere zin worden de andere gewrichten van de handwortelbeenderen eveneens geclassificeerd onder deze term; deze beenderen hebben slechts een klein bewegingsbereik. Alle deelgewrichten werken samen als een functionele eenheid en staan flexie toe naar de palm van de hand, die zich uitstrekt naar de rug van de hand, evenals spreidende bewegingen in de richting van de duim en de pink. (Bron: https://de.wikipedia.org/wiki/Handgelenk, geraadpleegd op 22 juni 2016).

Rugpijn

Een groot deel van de bevolking wordt getroffen door rugpijn, die meerdere oorzaken kan hebben. Niet alleen ouderen worden geplaagd door rug- of lage-rugpijn, maar tegenwoordig ook steeds meer jongeren en kinderen. Maar welke soorten rugpijn zijn er? En wat kan men tegen rugpijn doen?

Heuppijn

Het heupgewricht is het gewricht tussen het bekken en het dijbeen. Dit zogenaamde moergewricht (een bijzondere vorm van het kogelgewricht) is opgebouwd uit de heupkop (de kop van het dijbeen) en de heupkom. Het gewrichtskapsel van het heupgewricht (een bindweefsel dat het gewricht omringt) is de sterkste en krachtigste van ons lichaam. Het ligamenteuze bewegingsapparaat van de heup is ook een van de sterkste in het lichaam.

Buikpijn

Niet alleen vrouwen worden getroffen door pijn in het onderlichaam, ook al denkt men vaak bij buikpijn eerst aan menstruatiepijn of iets dergelijks. Buikpijn, dat wil zeggen pijn in de onderbuik, kan zowel vrouwen als mannen treffen. De oorzaken ervan zijn veelvoudig.

Ischias

De ischias- of heupzenuw is de sterkste zenuw van het menselijk lichaam. De zenuwwortels beginnen in de lage rug en lopen naar de achterkant van het bovenbeen. Net boven de knieën verdeelt de zenuw zich in de tibialas (scheenbeenzeuw) en de peroneus (kuitbeenzenuw).
Littekens zijn meestal niet alleen zichtbare tekenen van een geheelde wond of een operatie in het verleden. Ze kunnen ook jaren na een verwonding nog worden gevoeld en pijn veroorzaken. Sommige littekens geven een trekkerig gevoel en jeuk. Maar hoe komt men eigenlijk aan littekenpijn?
1 van 2