Schouderpijn komt vaak voor en de oorzaken en behandelingsmogelijkheden zijn verschillend. Maar wat veroorzaakt schouderpijn? En welke behandelingsopties zijn er?
Schouder-armpijn komt meestal niet uit de regio waar de pijn zit, maar uit de cervicale wervelkolom. Het zogenaamde schouder-armsyndroom wordt daarom vaak aangeduid als cervicaal wervelkolom-syndroom, cervicobrachialgie of cervicobrachiaal syndroom (cervix = hals).
Het ellebooggewricht bevindt zich tussen de bovenarm (humerus) en de onderarm met de ellepijp (ulna) en het spaakbeen (radius). Deze botten vormen samen drie deelgewrichten die samen een gewrichtskapsel delen. Het gewricht tussen de bovenarm en de ellepijp is een scharniergewricht en zorgt ervoor dat de arm kan bewegen. Het gewricht tussen de bovenarm en het spaakbeen is een kogelgewricht die er vooral voor zorgt dat de onderarm en de hand kunnen draaien. Het gewricht tussen de ellepijp en het spaakbeen bij de elleboog is ook bij deze draai betrokken.

Polspijn

Het polsgewricht is het gewricht tussen het spaakbeen en de handwortelbeenderen (articulatio radiocarpalis, ‘proximaal polsgewricht’) en het gewricht tussen de beide rijden handwortelbeenderen (articulatio mediocarpalis, ‘distaal polsgewricht’). In de ruimere zin worden de andere gewrichten van de handwortelbeenderen eveneens geclassificeerd onder deze term; deze beenderen hebben slechts een klein bewegingsbereik. Alle deelgewrichten werken samen als een functionele eenheid en staan flexie toe naar de palm van de hand, die zich uitstrekt naar de rug van de hand, evenals spreidende bewegingen in de richting van de duim en de pink. (Bron: https://de.wikipedia.org/wiki/Handgelenk, geraadpleegd op 22 juni 2016).

Rugpijn

Een groot deel van de bevolking wordt getroffen door rugpijn, die meerdere oorzaken kan hebben. Niet alleen ouderen worden geplaagd door rug- of lage-rugpijn, maar tegenwoordig ook steeds meer jongeren en kinderen. Maar welke soorten rugpijn zijn er? En wat kan men tegen rugpijn doen?

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan zeer stressvol zijn. De oorzaken van hoofdpijn kunnen zo verschillend zijn als de pijn zelf.
Na verlies van een lichaamsdeel, bijvoorbeeld door amputatie of een ongeval, hebben veel mensen last van fantoompijn. Je zult dan pijn voelen in het deel van je lichaam dat niet meer bestaat. De amputatie zelf kan ook pijn veroorzaken, die dan op het restledemaat van het geamputeerde lichaamsdeel voelbaar is.
In deze video laten wij u zien hoe de thuis behandelmethode van polyneuropathie door middel van zelfklevende elektroden of speciale sok-, en handschoenelektroden en een elektrostimulator (TENS) in zijn werk gaat.
2 van 2