Skip to content

Wat is ptns?

PTNS is de afkorting van Posterior Tibial Nerve Stimulation en is een niet-medicamenteuze behandeling bij een overactieve blaas (OAB).

Oorspronkelijk is deze therapie afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde (TCG). Hierbij wordt het acupunctuurpunt Miltpancreas 6 gestimuleerd. Deze methode is in West-Europa verder verfijnd. Er wordt gebruik gemaakt van stroom met een frequentie van 20 Hz en een pulstijd van 200 µs. Hierop zijn variaties mogelijk.

Uit recentere onderzoeken blijkt dat deze behandeling ook vaak effectief is bij bepaalde vormen van fecale incontinentie.

De TENS Eco Basic van schwa-medico is een apparaat voor o.a. PTNS. Daarbij is de TENS Eco Basic in vergelijking met concurrenten bijzonder voordelig in gebruik, omdat gebruik gemaakt wordt van standaard verbruiksmaterialen.

Speciaal op verzoek van cliënten uit de Nederlandse markt is de TENS Eco Basic recentelijk nog verder aangepast en met een extra programma uitgebreid voor nog meer mogelijkheden en meer effectiviteit. Uiteraard is ook het vernieuwde systeem CE-goedgekeurd.

Kijk hier voor de TENS Eco Basic!

Bereikbaarheid

Momenteel zijn we druk bezig met inventariseren en daarom telefonisch niet bereikbaar. Voor vragen of ondersteuning, stuur ons gerust een e-mail.