Skip to content

Wat is ptns?

PTNS is de afkorting van Posterior Tibial Nerve Stimulation en is een niet-medicamenteuze behandeling bij een overactieve blaas (OAB).

Oorspronkelijk is deze therapie afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde (TCG). Hierbij wordt het acupunctuurpunt Miltpancreas 6 gestimuleerd. Deze methode is in West-Europa verder verfijnd. Er wordt gebruik gemaakt van stroom met een frequentie van 20 Hz en een pulstijd van 200 µs. Hierop zijn variaties mogelijk.

Uit recentere onderzoeken blijkt dat deze behandeling ook vaak effectief is bij bepaalde vormen van fecale incontinentie.

De TENS Eco Basic van schwa-medico is een apparaat voor o.a. PTNS. Daarbij is de TENS Eco Basic in vergelijking met concurrenten bijzonder voordelig in gebruik, omdat gebruik gemaakt wordt van standaard verbruiksmaterialen.

Speciaal op verzoek van cliënten uit de Nederlandse markt is de TENS Eco Basic recentelijk nog verder aangepast en met een extra programma uitgebreid voor nog meer mogelijkheden en meer effectiviteit. Uiteraard is ook het vernieuwde systeem CE-goedgekeurd.

Kijk hier voor de TENS Eco Basic!

Bereikbaarheid

Beste bezoeker,

Er worden steeds meer maatregelen getroffen ter bestrijding van het Coronavirus.

Tot op heden is er, met de nodige aanpassingen, een minimale uitval bij ons, onze toeleveranciers en vervoerders. Ook blijft de servicegraad van leveringen onveranderd hoog.

Helaas komt het wel voor dat briefpost langer onderweg is dan u gewend bent. Wij vragen u om uw begrip en doen onze uiterste best om nadelige effecten te beperken.

Onze waardering en dankbaarheid gaat uit naar iedereen die momenteel zijn/haar uiterste best doet om een waardevolle bijdrage te leveren aan het bestrijden van de corona virus.

#trotsopjullie #blijfgezond #zorgvoorelkaar #wijdoenhetsamen #blijfthuis

Met vriendelijke groet,

Alle medewerkers van schwa-medico Nederland