Skip to content

Programma

CURSUS SPIERSTIMULATIE

Datum: woensdag 19 april 2023
Kosten: € 250,-
Inclusief: syllabus, certificaat van de deelname, uitgebreide lunch, koffie/thee en parkeerkosten
Onder leiding van: Barbara Tempert en Han Franck

Programma

08.30 – 9.00: Ontvangst met koffie

09.00 – 9.30: Introductie en eigen casuïstiek – korte video van een casus op video toepassing spierstimulatie bij pareses, revalidatie/ADL en ICU-acquired weakness

09.30 – 10.00: Praktisch oefenen deel 1: pols extensoren / dorsaalflexie

10.00 – 11.00: Basis neurofysiologische principes van spierstimulatie

11.00 – 11.15: Pauze

11.15 – 12.15: Parameters bij spierstimulatie & elektrode plaatsing in de (neuro)revalidatie

12.15 – 13.00: Lunchpauze

13.00 – 13.30: vragen ochtend gedeelte en Praktisch oefenen deel 2, casus onderste extremiteit

13.30 – 14.15: Evidenties spierstimulatie & Safety regulations

14.15 – 14.45: Praktisch oefenen deel 3 , casus bovenste extremiteit (parese)

14.45 – 15.00: Pauze

15.00 – 15.45: Evidenties en toepassing spierstimulatie in de klinische setting

15.45 – 16.15: Discussie casuïstiek & outline implementatie FES in de eigen setting

16:15 – 16.30: Nabeschouwing en doorkijk naar advanced cursus

Schrijf je op tijd in, en is voor maximaal 20 personen plaats.

Locatie

Mercure Hotel Amersfoort Centre
De Nieuwe Poort 20
3812 PA AMERSFOORT

Bereikbaarheid
Vanaf Station Amersfoort is het ca. 5 minuten lopen naar het hotel. Neem uitgang Noordzijde/Piet Mondriaanplein. Ga rechtsaf en volg de Piet Mondriaanlaan. Bij de rotonde ziet u het hotel liggen.

Per auto
Ook met de auto is de bereikbaarheid zeer goed: zowel vanuit de richting Amsterdam, Zwolle, Apeldoorn en Utrecht. Het hotel is gelegen in de nieuwe Soesterkwartier. Er is een parkeergarage, Oppidium, met 600 plaatsen achter het hotel. Rijd u linksom het hotel heen en parkeer uw auto op
etage 1. Hier heeft u rechtstreeks toegang tot de entree van het hotel.

Barbara Tempert

Mw. Barbara Tempert- de Haan studeerde fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna deed ze diverse nascholingen en is in september 2021 gestart met de Masteropleiding Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg aan de Hogeschool Utrecht met als specialisatie cardiovasculaire- en respiratoire fysiotherapie. Sinds 2008 is ze werkzaam als fysiotherapeut in het Medisch Spectrum Twente te Enschede, voornamelijk op de Algemene- en Thorax Intensive Care, met specifiek aandachtsgebied innovatie en onderzoek, met focus op vroegmobilisatie van patiënten met ICU-Acquired Weakness. In 2019 won zij de aanmoedigingssubsidie van de NVZF voor haar onderzoek naar de toepassing van neuromusculaire elektrostimulatie (NMES) bij patiënten met een Covid-19 op de IC. Daarnaast is ze betrokken geweest bij het ontwikkelen van het landelijke protocol “Fysiotherapie op de IC” en geeft zij regelmatig scholingen over de toepassing van NMES in de kliniek. Daarnaast is zij gastdocent van de opleiding voor IC-verpleegkundigen waar zij haar kennis deelt over vroegmobilisatie en fysiotherapie op de IC.

Han Franck

Ergotherapeut, gezondheidswetenschapper (PhD) werkzaam bij Adelante Zorggroep, tevens eigenaar van de praktijk Franck-Handskills. Han is gespecialiseerd in schouder, arm en hand problemen na centraal neurologische letsels als gevolg van een CVA of andere vormen van verworven hersenletsel en perifeer neurologische letsels zoals neuralgische amyotrofie.

Over schwa-medico Nederland BV

schwa-medico Nederland is een dochteronderneming van een Duitse multinational, met het hoofdkantoor in Ehringshausen, en met een internationaal netwerk. Wij zijn leverancier van TENS, EMS, PTNS, biofeedback, laser, ultra sound en acupunctuurbenodigdheden. In de afgelopen jaren heeft schwa-medico zich ontwikkeld tot één van de marktleiders op het gebied van TENS en PTNS. Mede door onze scholingen zijn TENS en PTNS in Nederland op een hoger niveau gebracht.

Bereikbaarheid

Beste bezoeker,

Er worden steeds meer maatregelen getroffen ter bestrijding van het Coronavirus.

Tot op heden is er, met de nodige aanpassingen, een minimale uitval bij ons, onze toeleveranciers en vervoerders. Ook blijft de servicegraad van leveringen onveranderd hoog.

Helaas komt het wel voor dat briefpost langer onderweg is dan u gewend bent. Wij vragen u om uw begrip en doen onze uiterste best om nadelige effecten te beperken.

Onze waardering en dankbaarheid gaat uit naar iedereen die momenteel zijn/haar uiterste best doet om een waardevolle bijdrage te leveren aan het bestrijden van de corona virus.

#trotsopjullie #blijfgezond #zorgvoorelkaar #wijdoenhetsamen #blijfthuis

Met vriendelijke groet,

Alle medewerkers van schwa-medico Nederland