Skip to content

Programma

CURSUS SPIERSTIMULATIE

Datum: vrijdag 4 november
Kosten: € 250,-
Onder leiding van Barbara Tempert, Han Franck. Benno Diepering

Programma

8.30 – 9.00: Ontvangst met koffie

9.00 – 9.30: Introductie en ervaring eigen casus – toepassing spierstimulatie bij ADL, revalidatie en bij ICU-acquired weakness

9.30 – 10:30: Basis neurofysiologische principes van spierstimulatie

10.30 – 10.45: Pauze

10.45 – 11.45: Safety regulations & praktische toepassingen van spierstimulatie bij ADL en revalidatie

11.45 – 12.15: Praktisch oefenen deel 1, casus onderste extremiteit (spierzwakte)

12.15 – 13.00: Lunchpauze

13.00 – 14.00: Parameters bij spierstimulatie & elektrode plaatsing in de (neuro)revalidatie

14.00 – 14.45: Praktisch oefenen deel 2, casus bovenste extremiteit (parese)

15.00 – 15.15: Pauze

15.15 – 15.45: Evidenties en toepassing NMES in de klinische setting

15.45 – 16.15: Discussie casuïstiek brede toepassing spierstimulatie (Atrofie, Dystrofie, Reuma,
Artrose, FES, COPD, rugproblemen etc.)

16:15 – 16.30: Nabeschouwing en doorkijk naar advanced cursus

Locatie

Mercure Hotel Amersfoort Centre
De Nieuwe Poort 20
3812 PA AMERSFOORT

Bereikbaarheid
Vanaf Station Amersfoort is het ca. 5 minuten lopen naar het hotel. Neem uitgang Noordzijde/Piet Mondriaanplein. Ga rechtsaf en volg de Piet Mondriaanlaan. Bij de rotonde ziet u het hotel liggen.

Per auto
Ook met de auto is de bereikbaarheid zeer goed: zowel vanuit de richting Amsterdam, Zwolle, Apeldoorn en Utrecht. Het hotel is gelegen in de nieuwe Soesterkwartier. Er is een parkeergarage, Oppidium, met 600 plaatsen achter het hotel. Rijd u linksom het hotel heen en parkeer uw auto op
etage 1. Hier heeft u rechtstreeks toegang tot de entree van het hotel.

Barbara Tempert

Mw. Barbara Tempert- de Haan studeerde fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna deed ze diverse nascholingen en is in september 2021 gestart met de Masteropleiding Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg aan de Hogeschool Utrecht met als specialisatie cardiovasculaire- en respiratoire fysiotherapie.
Sinds 2008 is ze werkzaam als fysiotherapeut in het Medisch Spectrum Twente te Enschede, voornamelijk op de Algemene- en Thorax Intensive Care, met specifiek aandachtsgebied innovatie en onderzoek, met focus op vroegmobilisatie van patiënten met ICU-Acquired Weakness. In 2019 won zij de aanmoedigingssubsidie van de NVZF voor haar onderzoek naar de toepassing van neuromusculaire elektrostimulatie (NMES) bij patiënten met een Covid-19 op de IC. Daarnaast is ze betrokken geweest bij het ontwikkelen van het landelijke protocol “Fysiotherapie op de IC” en geeft zij regelmatig scholingen over de toepassing van NMES in de kliniek. Daarnaast is zij gastdocent van de opleiding voor IC-verpleegkundigen waar zij haar kennis deelt over vroegmobilisatie en fysiotherapie op de IC.

Han Franck

Ergotherapeut, gezondheidswetenschapper (PhD) werkzaam bij Adelante Zorggroep, tevens eigenaar van de praktijk Franck-Handskills. Han is gespecialiseerd in schouder, arm en hand problemen na centraal neurologische letsels als gevolg van een CVA of andere vormen van verworven hersenletsel en perifeer neurologische letsels zoals neuralgische amyotrofie.

Benno Diepering

Benno Diepering is sinds 2012 Directeur van Studioprikkels waar met “full body” spierstimulatie gewerkt wordt. Hij vervult de functie van Docent voor de EMS opleidingen van de EFAA en is daarnaast voorzitter van de EMS branchevereniging.Hij is praktisch ingesteld, enthousiast en heeft passie voor gezondheid. Zijn talent is het vertalen van de theorie naar praktijk en of van kennis naar vaardigheid.

Over schwa-medico Nederland BV

schwa-medico Nederland is een dochteronderneming van een Duitse multinational, met het hoofdkantoor in Ehringshausen, en met een internationaal netwerk. Wij zijn leverancier van TENS, EMS, PTNS, biofeedback, laser, ultra sound en acupunctuurbenodigdheden. In de afgelopen jaren heeft schwa-medico zich ontwikkeld tot één van de marktleiders op het gebied van TENS en PTNS. Mede door onze scholingen zijn TENS en PTNS in Nederland op een hoger niveau gebracht.

Bereikbaarheid

Beste bezoeker,

Er worden steeds meer maatregelen getroffen ter bestrijding van het Coronavirus.

Tot op heden is er, met de nodige aanpassingen, een minimale uitval bij ons, onze toeleveranciers en vervoerders. Ook blijft de servicegraad van leveringen onveranderd hoog.

Helaas komt het wel voor dat briefpost langer onderweg is dan u gewend bent. Wij vragen u om uw begrip en doen onze uiterste best om nadelige effecten te beperken.

Onze waardering en dankbaarheid gaat uit naar iedereen die momenteel zijn/haar uiterste best doet om een waardevolle bijdrage te leveren aan het bestrijden van de corona virus.

#trotsopjullie #blijfgezond #zorgvoorelkaar #wijdoenhetsamen #blijfthuis

Met vriendelijke groet,

Alle medewerkers van schwa-medico Nederland