Skip to content

Cursus Tens 2.0

Informatie

Datum: Vrijdag 12 april
Kosten: € 99,- per deelnemer inclusief syllabus, certificaat van de deelname, uitgebreide lunch, koffie/thee en parkeerkosten.
Onder leiding van: Dirk Peek, Henk Piek en Wim Wildeman

Programma

08.30 – 09.00: Ontvangst met koffie

09.00 – 09.45: Neurologische principes van pijn

09.45 – 10:30: Fysiologische grondslagen van TENS

10.30 – 10.45: Pauze

10.45 – 11.30: Praktische toepassing TENS

11.30 – 12.15: Pijneducatie

12.15 – 13.00: Lunchpauze

13.00 – 13.45: TENS in de praktijk

13.45 – 15.15: Jenker methode

15.15 – 15.30: Pauze

15.30 – 16.15: Casussen

16:15 – 16.30: Nabeschouwing en doorkijk naar advanced cursus​

Tussendoor vinden praktijkoefeningen plaats en er is de mogelijkheid om eigen casuïstiek in te brengen!

Mercure hotel Amersfoort

Locatie

Locatie
De cursus vindt plaats in het Mercure hotel te Amersfoort. Dit is gelegen vlakbij het centrum van Amersfoort. De cursus vind plaats op de 2e etage van het hotel. Na het verlaten van de lift loopt u rechtsaf de gang in en daar wordt u door medewerker van het hotel opgewacht.

Openbaar vervoer
Het hotel ligt op loopafstand (ongeveer 700 meter) van Amersfoort Centraal Station. U kunt dan het beste het station verlaten via het Piet Mondriaanplein.

Adres
Mercure hotel Amersfoort city centre
De Nieuwe Poort 20
3812 PA Amersfoort

Parkeren
U kunt uw auto onder het hotel parkeren, bij binnenkomst van de parkeergarage dient u een parkeerticket te pakken. Aan het einde van de dag ontvangt u van ons een uitrijkaart zodat u de parkeergarage kosteloos kunt verlaten.

Dieetwensen
Heeft u nog bepaalde dieetwensen of allergieën, wilt u dan zo vriendelijk zijn dit uiterlijk dinsdag 9 april door te geven via info@schwa-medico.nl

Accreditatie
De cursus is reeds aangevraagd voor algemene fysiotherapie bij zowel het KNGF als het Keurmerk. Daarnaast ontvangt u het syllabus en certificaat als bewijs van deelname.

Inbreng casuïstiek
Heeft u een interessante casus die u graag op deze dag wilt bespreken, dient u deze uiterlijk dinsdag 9 april per mail info@schwa-medico.nl aan ons door te geven.

Afmelden
Bent u onverhoopt niet in staat om deel te kunnen nemen aan de cursus kunt u 24 uur van te voren kosteloos annuleren.

De afmelding kan zowel telefonisch +31 (0)33 46 55 064 als per mail info@schwa-medico.nl

Wij kijken ernaar uit om u vrijdag 23 juni in goede gezondheid te mogen ontvangen!

Dirk Peek

Dirk Peek is Anesthesioloog-Pijngeneeskundige. Hij heeft de opleiding geneeskunde voltooid aan de Rijksuniversiteit Limburg. Vervolgens de opleiding tot Anesthesioloog en Pijngeneeskunde gevolgd aan het MUMC+ in Maastricht. Daarna nog drie jaar aanvullende opleiding in de Pijngeneeskunde gedaan op het ZOL in Genk. Hij is lid van meerdere nationale en internationale pijnverenigingen/ organisaties en beschikt over het FIPP-examen (Fellow of International Pain Practice). Op dit moment is hij werkzaam op het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard en DC-Klinieken in Roermond, waar hij werkt als fulltime pijnbestrijder. Hij heeft meerdere aandachtsgebieden binnen de chronische pijnbestrijding, o.a. wervelkolom en musculoskeletale pijnsyndromen, oncologie en aangezichtspijn. Hij heeft een zeer uitgebreide en langdurige ervaring met interventionele en TENS ( non-interventionele) pijnbestrijding in zijn dagelijkse praktijk, en werkt samen met meerdere fysiotherapie klinieken in de regio Limburg op het gebied van TENS.

Henk Piek

Henk Piek is als fysiotherapeut werkzaam in ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten. Hij heeft daarnaast zijn eigen eerstelijns praktijk. Henk heeft als specifiek aandachtsgebied chronische rugklachten. Hiervoor heeft hij binnen het ziekenhuis een multidisciplinair rugzorg-traject opgezet met speciale aandacht voor zorg op maat en zelfregie. Daarnaast houdt hij zich bezig met innovatie en onderzoek rondom prehabilitatie programma’s.

Wim Wildeman

Wim Wildeman heeft ruim 5 jaar gewerkt als fysiotherapeut in een verpleegtehuis en daarna de overstap gemaakt naar een streekziekenhuis in Delfzijl. Tijdens deze periodes heeft Wim eerst in Duitsland de opleiding manuele therapie afgerond en daarna deze opleiding bij het SOMT in Amersfoort voltooid. Wim heeft ook parttime gewerkt als sportfysiotherapeut bij 2 eerste divisie voetbalclubs en betrokken bij het oprichten van het eerste SMA in het Noorden. Een Pijnpoli van een streekziekenhuis in het Noorden, heeft Wim gevraagd om te komen werken met als aandachtspunt de manueel therapeutische diagnostiek bij chronische pijn. Wim kwam eerder in dat ziekenhuis voor het verzamelen van data van CRPS patiënten. Tijdens zijn werk deed hij o.a. veel TENS bij deze patiëntengroep.

Over schwa-medico Nederland BV

schwa-medico Nederland is een dochteronderneming van een Duitse multinational, met het hoofdkantoor in Ehringshausen, en met een internationaal netwerk. Wij zijn leverancier van TENS, EMS, PTNS, biofeedback, laser, ultra sound en acupunctuurbenodigdheden. In de afgelopen jaren heeft schwa-medico zich ontwikkeld tot één van de marktleiders op het gebied van TENS en PTNS. Mede door onze scholingen zijn TENS en PTNS in Nederland op een hoger niveau gebracht.

Bereikbaarheid

Momenteel zijn we druk bezig met inventariseren en daarom telefonisch niet bereikbaar. Voor vragen of ondersteuning, stuur ons gerust een e-mail.