Skip to content

Cursus Tens 2.0

Informatie

Datum: vrijdag 23 juni
Kosten: € 99,-
Onder leiding van Dirk Peek, Henk Piek en Wim Wildeman

Programma

08.30 – 09.00: Ontvangst met koffie

09.00 – 09.45: Neurologische principes van pijn

09.45 – 10:30: Fysiologische grondslagen van TENS

10.30 – 10.45: Pauze

10.45 – 11.30: Praktische toepassing TENS

11.30 – 12.15: Pijneducatie

12.15 – 13.00: Lunchpauze

13.00 – 13.45: TENS in de praktijk

13.45 – 15.15: Jenker methode

15.15 – 15.30: Pauze

15.30 – 16.15: Casussen

16:15 – 16.30: Nabeschouwing en doorkijk naar advanced cursus​

Tussendoor vinden praktijkoefeningen plaats en er is de mogelijkheid om eigen casuïstiek in te brengen!

Locatie

Mercure Hotel Amersfoort Centre
De Nieuwe Poort 20
3812 PA AMERSFOORT

Bereikbaarheid
Vanaf Station Amersfoort is het ca. 5 minuten lopen naar het hotel. Neem uitgang Noordzijde/Piet Mondriaanplein. Ga rechtsaf en volg de Piet Mondriaanlaan. Bij de rotonde ziet u het hotel liggen.

Per auto
Ook met de auto is de bereikbaarheid zeer goed: zowel vanuit de richting Amsterdam, Zwolle, Apeldoorn en Utrecht. Het hotel is gelegen in de nieuwe Soesterkwartier. Er is een parkeergarage, Oppidium, met 600 plaatsen achter het hotel. Rijd u linksom het hotel heen en parkeer uw auto op
etage 1. Hier heeft u rechtstreeks toegang tot de entree van het hotel.

Dirk Peek

Dirk Peek is Anesthesioloog-Pijngeneeskundige. Hij heeft de opleiding geneeskunde voltooid aan de Rijksuniversiteit Limburg. Vervolgens de opleiding tot Anesthesioloog en Pijngeneeskunde gevolgd aan het MUMC+ in Maastricht. Daarna nog drie jaar aanvullende opleiding in de Pijngeneeskunde gedaan op het ZOL in Genk. Hij is lid van meerdere nationale en internationale pijnverenigingen/ organisaties en beschikt over het FIPP-examen (Fellow of International Pain Practice). Op dit moment is hij werkzaam op het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard en DC-Klinieken in Roermond, waar hij werkt als fulltime pijnbestrijder. Hij heeft meerdere aandachtsgebieden binnen de chronische pijnbestrijding, o.a. wervelkolom en musculoskeletale pijnsyndromen, oncologie en aangezichtspijn. Hij heeft een zeer uitgebreide en langdurige ervaring met interventionele en TENS ( non-interventionele) pijnbestrijding in zijn dagelijkse praktijk, en werkt samen met meerdere fysiotherapie klinieken in de regio Limburg op het gebied van TENS.

Henk Piek

Henk Piek is als fysiotherapeut werkzaam in ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten. Hij heeft daarnaast zijn eigen eerstelijns praktijk. Henk heeft als specifiek aandachtsgebied chronische rugklachten. Hiervoor heeft hij binnen het ziekenhuis een multidisciplinair rugzorg-traject opgezet met speciale aandacht voor zorg op maat en zelfregie. Daarnaast houdt hij zich bezig met innovatie en onderzoek rondom prehabilitatie programma’s.

Wim Wildeman

Wim Wildeman heeft ruim 5 jaar gewerkt als fysiotherapeut in een verpleegtehuis en daarna de overstap gemaakt naar een streekziekenhuis in Delfzijl. Tijdens deze periodes heeft Wim eerst in Duitsland de opleiding manuele therapie afgerond en daarna deze opleiding bij het SOMT in Amersfoort voltooid. Wim heeft ook parttime gewerkt als sportfysiotherapeut bij 2 eerste divisie voetbalclubs en betrokken bij het oprichten van het eerste SMA in het Noorden. Een Pijnpoli van een streekziekenhuis in het Noorden, heeft Wim gevraagd om te komen werken met als aandachtspunt de manueel therapeutische diagnostiek bij chronische pijn. Wim kwam eerder in dat ziekenhuis voor het verzamelen van data van CRPS patiënten. Tijdens zijn werk deed hij o.a. veel TENS bij deze patiëntengroep.

Over schwa-medico Nederland BV

schwa-medico Nederland is een dochteronderneming van een Duitse multinational, met het hoofdkantoor in Ehringshausen, en met een internationaal netwerk. Wij zijn leverancier van TENS, EMS, PTNS, biofeedback, laser, ultra sound en acupunctuurbenodigdheden. In de afgelopen jaren heeft schwa-medico zich ontwikkeld tot één van de marktleiders op het gebied van TENS en PTNS. Mede door onze scholingen zijn TENS en PTNS in Nederland op een hoger niveau gebracht.

Bereikbaarheid

Beste bezoeker,

Er worden steeds meer maatregelen getroffen ter bestrijding van het Coronavirus.

Tot op heden is er, met de nodige aanpassingen, een minimale uitval bij ons, onze toeleveranciers en vervoerders. Ook blijft de servicegraad van leveringen onveranderd hoog.

Helaas komt het wel voor dat briefpost langer onderweg is dan u gewend bent. Wij vragen u om uw begrip en doen onze uiterste best om nadelige effecten te beperken.

Onze waardering en dankbaarheid gaat uit naar iedereen die momenteel zijn/haar uiterste best doet om een waardevolle bijdrage te leveren aan het bestrijden van de corona virus.

#trotsopjullie #blijfgezond #zorgvoorelkaar #wijdoenhetsamen #blijfthuis

Met vriendelijke groet,

Alle medewerkers van schwa-medico Nederland