Wat is polyneuropathie?

In deze video laten wij u zien hoe de thuis behandelmethode van polyneuropathie door middel van zelfklevende elektroden of speciale sok-, en handschoenelektroden en een elektrostimulator (TENS) in zijn werk gaat.

Neuropathie is een aandoening van de zenuwen van armen en benen, de ’bedrading’. Polyneuropathie betekent dat op meerdere plaatsen in het lichaam de zenuwen zijn aangedaan. Spieren en gevoel functioneren dan niet meer naar behoren.

Bij een polyneuropathie is er een stoornis met name bij de uiteinden van de zenuwen en zijn óf alleen de sensorische (gevoels)zenuwen, óf alleen de motorische (bewegings)zenuwen, óf beide aangedaan.

De sensorische zenuwen koppelen gevoelsinformatie terug naar het centrale zenuwstelsel waardoor wij kunnen voelen. De motorische zenuwen geven signalen door aan de spieren waardoor wij ons kunnen bewegen.

De klachten die ontstaan door een polyneuropathie kunnen dus zowel sensorisch als motorisch zijn. Klachten van het sensorisch systeem bij polyneuropathie zijn een doof gevoel, prikkelingen, tintelingen, veranderd gevoel, pijn, evenwichtsstoornissen. Klachten van het motorisch systeem zijn kramp, dunner worden van spieren en zwakte.

Polyneuropathie klachten zijn moeilijk medicamenteus te behandelen. Wij hebben met TENS veel ervaringen opgedaan en TENS geeft verrassende resultaten bij pijn als gevolg van polyneuropathie.

Tags: Tens

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Verwante artikelen